Reseptit

Mustapapu-tacokeitto

Tacomausteseos maustaa tomaattikeiton helposti. Keiton pureskeltavat raaka-aineet lisätään trendikkäästi vasta keittoannoksen päälle. Lusikoita ei tarvita, kun kahmaiset ihanaa texmex-keittoa nachoilla.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Mirva Kakko / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mustapapu-tacokeitto:

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 prk (500 g) paseerattua tomaattia
  • 1-2 dl vettä
  • 1 ps (28 g) tacomausteseosta
  • 1 kasvis- tai lihaliemikuutio
  • 1 tl sokeria
  • 1 limen mehu tai 2 rkl sitruunamehua

Lisäksi:

  • 1 prk (280 g) mustapapuja
  • 1 avokado
  • 1 punainen chili
  • 1 dl hienonnettua korianteria
  • 1 prk (150 g) ranskankermaa
  • 100 g nachoja

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota valkosipuleita öljytilkassa kattilassa. Lisää paseeratut tomaatit ja vesi. Mausta tacomausteseoksella, liemikuutiolla, sokerilla ja limen- tai sitruunanmehulla. Anna kiehua hiljalleen poristen 10 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla.

2. Huuhtele mustapavut lävikössä. Halkaise avokado, poista kivi, kaavi hedelmäliha kuoresta ja viipaloi. Huuhtele chili, halkaise ja poista valkoiset siemenkalvot ja siemenet, leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna korianteri.

3. Annostele keittoa lautasille. Nostele päälle nokare ranskankermaa, mustapapuja, avokadoa, chiliä ja korianteria. Tarjoile nachojen kanssa.

X