Mustapapu-tacokeitto
Tacomausteseos maustaa tomaattikeiton helposti. Keiton pureskeltavat raaka-aineet lisätään trendikkäästi vasta keittoannoksen päälle. Lusikoita ei tarvita, kun kahmaiset ihanaa texmex-keittoa nachoilla.
Ainekset
Mustapapu-tacokeitto:
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 prk (500 g) paseerattua tomaattia
- 1-2 dl vettä
- 1 ps (28 g) tacomausteseosta
- 1 kasvis- tai lihaliemikuutio
- 1 tl sokeria
- 1 limen mehu tai 2 rkl sitruunamehua
Lisäksi:
- 1 prk (280 g) mustapapuja
- 1 avokado
- 1 punainen chili
- 1 dl hienonnettua korianteria
- 1 prk (150 g) ranskankermaa
- 100 g nachoja
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota valkosipuleita öljytilkassa kattilassa. Lisää paseeratut tomaatit ja vesi. Mausta tacomausteseoksella, liemikuutiolla, sokerilla ja limen- tai sitruunanmehulla. Anna kiehua hiljalleen poristen 10 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla.
2. Huuhtele mustapavut lävikössä. Halkaise avokado, poista kivi, kaavi hedelmäliha kuoresta ja viipaloi. Huuhtele chili, halkaise ja poista valkoiset siemenkalvot ja siemenet, leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Hienonna korianteri.
3. Annostele keittoa lautasille. Nostele päälle nokare ranskankermaa, mustapapuja, avokadoa, chiliä ja korianteria. Tarjoile nachojen kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous