6.2.2017

Mustapapusalsa­tortillat

Teksti: Katri Schröder Kuvat: Pekka Holmström

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Mustista tölkkipavuista, avokadosta, ananaksesta ja tomaatista syntyy raikas salsa tortillojen sisälle käärittäväksi.

Ainekset

1 prk (300 g) mustapapuja
1 avokado
2 rkl limetinmehua
1 rkl oliiviöljyä
1 pieni valkosipulinkynsi
1 prk (200 g) ananaspaloja
150 g kirsikkatomaatteja
1 dl hienonnettua korianteria
ripaus suolaa
8 täysjyvätortillalettuja
5 dl salaattisekoitusta
100 g ranskankermaa

Valmistusohje

1. Kaada pavut lävikköön, huuh­tele kylmällä vedellä ja valuta.

2. Halkaise avokado, poista ki­vi, leikkaa hedelmäliha kuores­saan viipaleiksi ja kaavi viipa­leet kuoresta kulhoon. Purista päälle limetinmehua ja lisää oliiviöljy.

3. Kuori ja hienonna valkosipu­linkynsi. Valuta ananaspalat liemestään ja leikkaa pienem­miksi paloiksi. Huuhtele kir­sikkatomaatit ja leikkaa nel­jäksi lohkoksi. Sekoita avoka­doviipaleiden joukkoon musta­pavut, ananaspalat, kirsikka­tomaatit, valkosipuli ja hienon­nettu korianteri. Mausta ri­pauksella suolaa.

4. Levitä tortillalettujen päälle mustapapuseosta ja salaattise­koitusta. Nosta päälle lusikalli­nen ranskankermaa. Taita tor­tilla rullalle ja syö heti.

Pavuista valmistat nopeasti ruokaisat eväät:

tomaatti-papusalsa

Tomaatti-papusalsa

papusalsa

Papusalsa

papusalaatti

Papusalaatti

Kotiliesi.fi: Mustapapukastike (Frijoles negros)

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi