Reseptit

Jogurttipannukakut

Herkkuletut syntyvät mustikoista ja jogurtista. Kokeile mustik­kapannareihin ke­sän aikana myös muita marjoja kuten mansikoi­ta, vadelmia tai herukoita. Myös raparperipalat sopivat niihin loistavasti.

Teksti:
suvi RÜSTER
Kuvat:
Pekka Holmström

Mustikka-jogurttipannarit vievät kielen mennessään.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Jogurttipannukakut

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 2-3 rkl rypsiöljyä (+ paistamiseen)
  • 2 1/2 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 1/2 dl maitoa
  • 2 dl pakastemustikoita

Tarjoiluun

  • 1 dl hunajaa
  • 2 dl pensasmustikoita

Valmistusohje

Jogurttipannukakut tehdään helposti näin:

Jogurttipannukakut paistetaan blinipannulla paksuiksi ja muhkeiksi.

1. Sekoita ensin kuivat aineet kulhossa keskenään. Riko kananmunat toiseen kulhoon ja sekoita munien joukkoon  öljy, jogurtti ja maito. Yhdistä kuivat aineet ja kananmuna-jogurttiseos ja kääntele lopuksi joukkoon pakastemustikat. Anna taikinan turvota muutaman minuutin ajan.

2. Paista taikinasta keskilämmöllä blinipannulla öljytilkassa paksuja pannukakkuja.

3. Voit pitää pannukakut lämpiminä uunissa.

4. Tarjoile jogurttipannukakut hunajan ja pensasmustikoiden kera.

Vinkki: Kaipaatko muita pannukakkuohjeita? Kokeile amerikkalaisia ricottapannukakkuja. Ne maistuvat aamiaisella ja brunsseilla pekonin ja vaahteransiirappisen kastikkeen kanssa. Tai testaa ihanat vanilja-ricottapannarit.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet mustikkapannukakut ja mustikkasiirapin

X