Jogurttipannukakut
Herkkuletut syntyvät mustikoista ja jogurtista. Kokeile mustikkapannareihin kesän aikana myös muita marjoja kuten mansikoita, vadelmia tai herukoita. Myös raparperipalat sopivat niihin loistavasti.
Ainekset
Jogurttipannukakut
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 rkl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1/4 tl suolaa
- 2 kananmunaa
- 2-3 rkl rypsiöljyä (+ paistamiseen)
- 2 1/2 dl turkkilaista jogurttia
- 2 1/2 dl maitoa
- 2 dl pakastemustikoita
Tarjoiluun
- 1 dl hunajaa
- 2 dl pensasmustikoita
Valmistusohje
Jogurttipannukakut tehdään helposti näin:
Jogurttipannukakut paistetaan blinipannulla paksuiksi ja muhkeiksi.
1. Sekoita ensin kuivat aineet kulhossa keskenään. Riko kananmunat toiseen kulhoon ja sekoita munien joukkoon öljy, jogurtti ja maito. Yhdistä kuivat aineet ja kananmuna-jogurttiseos ja kääntele lopuksi joukkoon pakastemustikat. Anna taikinan turvota muutaman minuutin ajan.
2. Paista taikinasta keskilämmöllä blinipannulla öljytilkassa paksuja pannukakkuja.
3. Voit pitää pannukakut lämpiminä uunissa.
4. Tarjoile jogurttipannukakut hunajan ja pensasmustikoiden kera.
Vinkki: Kaipaatko muita pannukakkuohjeita? Kokeile amerikkalaisia ricottapannukakkuja. Ne maistuvat aamiaisella ja brunsseilla pekonin ja vaahteransiirappisen kastikkeen kanssa. Tai testaa ihanat vanilja-ricottapannarit.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet mustikkapannukakut ja mustikkasiirapin
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous