Reseptit

Mustikka-marenkitorttu

Mustikkatorttu saa marenkihunnun. Tarjoile torttu hieman lämpimänä vaikkapa vaniljajäätelön kera.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Mustikkatorttu saa tässä reseptissä ylleen rapsakan marenkikuorrutteen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

MUROTAIKINA

  • 125 g pehmeää voita
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 keltuaista
  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

täyte:

  • 1 l mustikoita
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl perunajauhoja

pinnalle:

  • 2 valkuaista
  • 1 1/4 dl sokeria

Valmistusohje

Mustikkatorttu leivotaan helposti näin ja hunnutetaan marengilla:

1. Vatkaa voi ja sokeri sekaisin. Lisää keltuaiset. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää seos nopeasti taikinaan. Kääri taikina kelmuun ja anna sen levähtää hetki jääkaapissa. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

2. Sekoita mustikoiden joukkoon sokeri ja perunajauhot. Kaada seos piirakkapohjalle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

3. Vatkaa sillä välin valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahdottamisen loppuvaiheessa sokeri vähän kerrallaan.

4. Ota mustikkatorttu uunista ja levitä päälle marenki. Jatka paistamista vielä 5–6 minuuttia tai kunnes marenki on saanut kevyen pintavärin. Tarjoile jäähtyneenä hyvän kahvin kera.

Vinkki: Kesäin makeimmat herkut leivotaan mustikasta, kokeile esimerkiksi mustikka-mantelitorttua tai mummon mustikkapiirakkaa, et varmasti pety.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy jännittävä mustikka-banoffee

X