Reseptit 20.8.2017

Mustikka-marenkitorttu

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Mustikkatorttu saa marenkihunnun. Tarjoile torttu hieman lämpimänä vaikkapa vaniljajäätelön kera.

Ainekset

MUROTAIKINA

125 g pehmeää voita
1 1/2 dl sokeria
2 keltuaista
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

täyte:

1 l mustikoita
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja

pinnalle:

2 valkuaista
1 1/4 dl sokeria

Valmistusohje

1. Vatkaa voi ja sokeri sekaisin. Lisää keltuaiset. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää seos nopeasti taikinaan. Kääri taikina kelmuun ja anna sen levähtää hetki jääkaapissa. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

2. Sekoita mustikoiden joukkoon sokeri ja perunajauhot. Kaada seos piirakkapohjalle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

3. Vatkaa sillä välin valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahdottamisen loppuvaiheessa sokeri vähän kerrallaan.

4. Ota piirakka uunista ja levitä päälle marenki. Jatka paistamista vielä 5–6 minuuttia tai kunnes marenki on saanut kevyen pintavärin. Tarjoile jäähtyneenä hyvän kahvin kera.

Kesän makeimmat herkut tehdään mustikasta:

kesän mehevin mustikkakakku

Kesän mehevin mustikkakakku

mustikka-mantelitorttu

Mustikka-mantelitorttu

mummon mustikkapiirakka

Mummon mustikkapiirakka

Kotiliesi.fi: Mustikka-banoffee

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi