Mustikka-marenkitorttu
Mustikkatorttu saa marenkihunnun. Tarjoile torttu hieman lämpimänä vaikkapa vaniljajäätelön kera.
Ainekset
MUROTAIKINA
- 125 g pehmeää voita
- 1 1/2 dl sokeria
- 2 keltuaista
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
täyte:
- 1 l mustikoita
- 1 dl sokeria
- 2 rkl perunajauhoja
pinnalle:
- 2 valkuaista
- 1 1/4 dl sokeria
Valmistusohje
Mustikkatorttu leivotaan helposti näin ja hunnutetaan marengilla:
1. Vatkaa voi ja sokeri sekaisin. Lisää keltuaiset. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää seos nopeasti taikinaan. Kääri taikina kelmuun ja anna sen levähtää hetki jääkaapissa. Painele taikina leivinpaperilla vuoratun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
2. Sekoita mustikoiden joukkoon sokeri ja perunajauhot. Kaada seos piirakkapohjalle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
3. Vatkaa sillä välin valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vaahdottamisen loppuvaiheessa sokeri vähän kerrallaan.
4. Ota mustikkatorttu uunista ja levitä päälle marenki. Jatka paistamista vielä 5–6 minuuttia tai kunnes marenki on saanut kevyen pintavärin. Tarjoile jäähtyneenä hyvän kahvin kera.
Vinkki: Kesäin makeimmat herkut leivotaan mustikasta, kokeile esimerkiksi mustikka-mantelitorttua tai mummon mustikkapiirakkaa, et varmasti pety.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin syntyy jännittävä mustikka-banoffee
Kommentit
Hei tein tuon Mustikka-marenkitortun oli täydellinen pettymys. Asia mitä heti mietin mikä sitoo mustikat tulee vaan ruokalusikallinen perunajauhoja, hirvee määrä sokeria. Mustikoista irtoavaa mehua riitti ja riitti eli pohja oli ihan märkää. Vähensin sokeria reilusti mustikoista ja taikinasta silti tuli yli makea. Marengista vähensin myös sokeria oli kuitenkin liian makeaa. Olen tehnyt mustikkapiirakoita mihin tullut kermaviili ja kananmuna mustikoihin perunajauhoa. Eikä ole käynyt noin kuten ton piirakan kanssa kävi.
Ei saa toista mahdollisuutta kyseinen mustikka.
Kommentit
Tortun sokerin määrä on todella suuri, yhteensä 3, 75 dl koko tortussa. Ilmoitetulla annoskoolla sokerin määrä on noin 0,6 dl per annos. Vähensin sokerin määrää desillä, jonka jälkeen sitä on edelleen paljon, mutta loputulos oli oikein hyvä.
Muuten todella hyvä ohje!
Hei tein tuon Mustikka-marenkitortun oli täydellinen pettymys. Asia mitä heti mietin mikä sitoo mustikat tulee vaan ruokalusikallinen perunajauhoja, hirvee määrä sokeria. Mustikoista irtoavaa mehua riitti ja riitti eli pohja oli ihan märkää. Vähensin sokeria reilusti mustikoista ja taikinasta silti tuli yli makea. Marengista vähensin myös sokeria oli kuitenkin liian makeaa. Olen tehnyt mustikkapiirakoita mihin tullut kermaviili ja kananmuna mustikoihin perunajauhoa. Eikä ole käynyt noin kuten ton piirakan kanssa kävi.
Ei saa toista mahdollisuutta kyseinen mustikka.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous