
Mustikka-tyrnikakku
Mustikka-tyrnikakku on raikas ja makean kesäinen. Näkkileipä tuo pohjaan uudenlaista twistiä.
Ainekset
Mustikka-tyrnikakku, pohja:
- 7 kpl näkkileipää hienonnettuna
- 1 tl kanelia
- 1 rkl hedelmäsokeria
- 50 g margariinia
Mustikka-tyrnikakku, täyte:
- 200 g kevyttuorejuustoa
- 1 prk (200 g) rahkaa
- 2 kananmunaa
- 1 dl hedelmäsokeria
- 1/2 dl tyrnimehua
- 2 rkl maissitärkkelystä
Päälle
- 1/2 l mustikoita
- 2 banaania
- 1 dl tyrnimehua
- 1/2 dl hedelmäsokeria
Pinnalle
- 2 dl mustikoita
- muutama tyrni
Valmistusohje
Mustikka-tyrnikakku leivotaan helposti näin:
1. Murskaa näkkileivät ja sulata margariini. Mausta kanelilla. Sekoita pohjan ainekset ja painele seos voideltuun, halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuokaan. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
2. Sekoita täyteainekset tasaiseksi seokseksi. Levitä täyte pohjan päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Jätä kakku huoneenlämpöön jäähtymään. Nosta jäähtynyt kakku kylmään, ja anna sen jähmettyä 4–6 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
3. Valmista hillo. Pilko banaani ja laita hilloainekset kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Jäähdytä ja kaada kylmän juustokakun päälle. Viimeistele mustikka-tyrnikakku mustikoilla ja muutamalla tyrnillä.
Katso myös: Smoothiekakku
Katso myös Kotiliesi.fi: Vegaaninen juustokakku sulaa suuhun – tätä ohjetta on pakko kokeilla!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous