Reseptit

Mustikkakeitto ja pullakorppua

Mustikkakeitto oli ennen vanhaan hieno jälkiruoka. Sellaiseksi se sopii tänäkin päivänä kerma­vaahdolla ja pullakorpulla viimeisteltynä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Vesa Tyni

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g pakastemustikoita
  • 6+1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4-6 pientä pullakorppua

Valmistusohje

1. Mittaa kattilaan mustikat, 6 dl vettä, sokeri ja kardemumma. Kiehauta ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Soseuta marjat mehuun sauvasekoittimella.

2. Sekoita perunajauhot 1 desilitraan vettä ja lisää kattilaan ohuena nauhan koko ajan sekoittaen. Kun pintaan nousee kuplia, nosta kattila liedeltä. Älä sekoita enää. Jäähdytä.

3. Vaahdota kerma ja mausta se halutessasi ripauksella sokeria.

4. Annostele mustikkakeitto annosmaljoihin ja lisää päälle kermavaahtoa. Tarjoile pullakorpun kera.

Ihanimmat jälkiruokakeitot ja -kiisselit syntyvät raikkaista marjoista:

vadelmakiisseli

Vadelmakiisseli

Vadelmakiisseli ja mascarponekermaa

Vadelmakiisseli ja mascarponekermaa

tuoremarjakeitto

Tuoremarjakeitto

Kotiliesi.fi: Mansikkakeitto

X