Mustikkakeitto ja pullakorppua
Mustikkakeitto oli ennen vanhaan hieno jälkiruoka. Sellaiseksi se sopii tänäkin päivänä kermavaahdolla ja pullakorpulla viimeisteltynä.
Ainekset
- 300 g pakastemustikoita
- 6+1 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 1/2 tl kardemummaa
- 2 rkl perunajauhoja
- 2 dl kuohukermaa
- 4-6 pientä pullakorppua
Valmistusohje
1. Mittaa kattilaan mustikat, 6 dl vettä, sokeri ja kardemumma. Kiehauta ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Soseuta marjat mehuun sauvasekoittimella.
2. Sekoita perunajauhot 1 desilitraan vettä ja lisää kattilaan ohuena nauhan koko ajan sekoittaen. Kun pintaan nousee kuplia, nosta kattila liedeltä. Älä sekoita enää. Jäähdytä.
3. Vaahdota kerma ja mausta se halutessasi ripauksella sokeria.
4. Annostele mustikkakeitto annosmaljoihin ja lisää päälle kermavaahtoa. Tarjoile pullakorpun kera.
Ihanimmat jälkiruokakeitot ja -kiisselit syntyvät raikkaista marjoista:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous