Reseptit

Mustikkamantelitorttu

Teksti:
Soili Soisalo
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 dl öljyä
  • 3 dl grahamjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1.5 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 3 dl mustikoita

kuorrutus:

  • 30 g margariinia
  • 0.5 dl sokeria
  • 1 dl mantelilastuja

Valmistusohje

Mantelijauhe ja -lastut tuovat makua ja vaihtelua perinteiseen mustikkamantelitorttuun.

1. Sekoita öljyyn jauhoseos, sokeri ja munat. Painele taikina voideltuun ja jauhotettuun piirasvuokaan.

2. Ripottele marjat pohjan päälle.

3. Sekoita huoneenlämpöiseen margariiniin sokeri ja mantelilastut ja lusikoi mustikoille.

4. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Voit tarjota jäähtyneen tortun hunajalla maustetun luonnonjogurtin kanssa.

X