
Mustikkapaistos
Mustikkapaistos on parasta uunilämpimänä vaniljajäätelön kera. Mehevä maun ja koostumuksen salaisuus piilee mantelijauheessa ja fariinisokerissa.
Ainekset
Mustikkapaistos:
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 1/2 dl mantelijauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 3 1/2 dl fariini- tai muscovadosokeria
- 1 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- 1/4 tl suolaa
- 100 g voita sulatettuna
Lisäksi:
- 300 g pakastemustikoita
- 1 dl sokeria
Tarjoiluun:
- 1/2 l vaniljajäätelöä
Valmistusohje
Mustikkapaistos leivotaan helposti näin:
1. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sekoita lopuksi joukkoon voisula.
2. Lisää sulatettujen mustikoiden joukkoon sokeri.
3. Ripottele puolet jauho-sokeri-voiseoksesta piirakkavuoan pohjalle ja lisää päälle mustikat. Peitä lopulla jauho-sokeri-voiseoksella.
4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
5. Tarjoa mustikkapaistos hieman jäähtyneenä vaniljajäätelön kera.
Katso myös: Mustikka-kaurahyve
Katso myös Kotiliesi.fi: Mustikkapiirakka on marjapiiraiden parhaimmistoa – valitse suosikkisi 9 herkullisesta reseptistä!
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous