Reseptit

Mustikkapaistos

Mustikkapaistos on parasta uunilämpimänä vaniljajäätelön kera. Mehevä maun ja koostumuksen salaisuus piilee mantelijauheessa ja fariinisokerissa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mustikkapaistos:

  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl mantelijauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3 1/2 dl fariini- tai muscovadosokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 100 g voita sulatettuna

Lisäksi:

  • 300 g pakastemustikoita
  • 1 dl sokeria

Tarjoiluun:

  • 1/2 l vaniljajäätelöä

Valmistusohje

Mustikkapaistos leivotaan helposti näin:

1. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Sekoita lopuksi joukkoon voisula.

2. Lisää sulatettujen mustikoiden joukkoon sokeri.

3. Ripottele puolet jauho-sokeri-voiseoksesta piirakkavuoan pohjalle ja lisää päälle mustikat. Peitä lopulla jauho-sokeri-voiseoksella.

4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

5. Tarjoa mustikkapaistos hieman jäähtyneenä vaniljajäätelön kera.

Katso myös: Mustikka-kaurahyve

Katso myös Kotiliesi.fi: Mustikkapiirakka on marjapiiraiden parhaimmistoa – valitse suosikkisi 9 herkullisesta reseptistä!

X