Reseptit

Mustikkapannukakut

Amerikkalaisten pannukakkujen tapaan tehtyjen mustikkapannukakkujen maku on täyteläinen ja mustikkainen.

Teksti:
Soili Soisalo

Marjat sopivat erinomaisesti aamiaspannukakkujen kanssa nautittavaksi.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1.5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl grahamjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 rkl sokeria
  • 3-5 sitruunamelissan lehteä
  • 1 muna
  • 30 g sulatettua margariinia
  • 3.5 dl maitoa
  • 2 dl mustikoita

tarjoiluun:

  • 4 tl vaahterasiirappia

Valmistusohje

Mustikkapannukakut valmistuvat näin.

1. Sekoita jauhoihin leivinjauhe, sokeri ja silputut sitruunamelissan lehdet.

2. Vatkaa toisessa kulhossa muna, sulatettu rasva ja kaada seos jauhojen joukkoon.

3. Paista taikinasta pannukakkuja lettupannulla. Ripottele kypsennyksen aikana mustikoita kiinteytyvään taikinaan.

4. Tarjoa mustikkapannukakut tuoreiden mustikoiden ja vaahterasiirapin kanssa.

Katso myös: Amerikkalaiset pannukakut – katso hittiohjeemme!

Katso myös Kotiliesi.fi: Ahvenanmaan pannukakku

X