Reseptit

Mustikkapiirakkajäätelöpuikot

Mustikkapiirakkajäätelöpuikot maistuvat kesän suosikkileivonnaiselta. Helppo jäätelö valmistuu ilman jäätelökonetta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mustikkapiirakkajäätelöpuikot

  • 200 g pakaste- tai tuoreita mustikoita (ei pensasmustikoita)
  • 2 rkl juoksevaa hunajaa tai vaahterasiirappia
  • 1 iso tai 2 pientä banaania
  • 500 g jogurttia (rasvaa 10 %)
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1/2 tl kardemummaa

Valmistusohje

Mustikkapiirakkajäätelöpuikot tehdään helposti näin:

1. Soseuta mustikat hunajan tai siirapin kanssa. Hienonna banaani haarukalla. Sekoita banaanimurska jogurttiin, lisää mausteet.

2. Täytä muotit vuorotellen jäätelömassalla ja mustikkasoseella. Työnnä puutikut jäätelömassaan ja vetele sosetta tikulla niin, että jäätelöön syntyy raitoja. Pakasta mustikkapiirakkajäätelöpuikot. Voit halutessasi käännellä jätskipuikkojen päät pakastekuivatussa marjarouheessa.

VINKKI: Puikot voi jäädyttää muovisissa tai silikonisissa jäätelö- tai mehujäämuoteissa. Tikuiksi käyvät myös puiset kertakäyttölusikat.

Katso myös: Yhden kulhon mustikkajätskipuikot

Katso myös Kotiliesi.fi: Helppo mustikkapiirakkajäätelö

X