Reseptit

Mustikkapiirakkapuuro

Mustikkapiirakkapuuro maistuu hurmaavalta vaniljakas­tikkeen kanssa. Uunissa kypsennetty neljän viljan puuro maustetaan kanelilla ja kardemummalla.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mustikkapiirakkapuuro

  • 4 dl neljän viljan hiutaleita
  • 1-2 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 200 g mustikoita (tuoreita tai pakasteita)
  • 6 dl (täys)maitoa

Lisäksi

  • vaniljakastiketta

Valmistusohje

Mustikkapiirakkapuuro tehdään helposti näin:

1. Sekoita mausteet ja fariinisokeri hiutaleisiin. Laita seos voideltuun uunivuokaan. Lisää mustikat (pakastemustikat kohmeisina) ja maito.

2. Anna puuron paistua 175-asteisessa uunissa n. 1⁄2 tuntia, kunnes se on hyytynyt ja puuron pinta on paahteinen.

3. Tarjoa mustikkapiirakkapuuro vaniljakastikkeen kera.

Katso myös: Kurpitsapuuro

Katso myös Kotiliesi.fi: Uunipuuro on herkkusuun valinta – näillä resepteillä haudutat puurosta täyteläisen ja pehmeän

X