Reseptit

Mutakakku eli mudcake

Mutakakku on herkkujen herkku! Pitkään miedossa uuninlämmössä paistettu mutakakku on hyvin täyteläisen makuinen ja mehevä, mutta ei valuva. Kakun voi koristella valmiiksi tai tarjota kermavaahdon ja marjat erikseen.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Mutakakku

  • 250 g voita
  • 2 1/2 dl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 250 g tummaa suklaata
  • 5 kananmunaa
  • 1/2 dl perunajauhoja

Pinnalle tai lisäksi

  • 2 dl vispikermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • tuoreita marjoja

Valmistusohje

Mutakakku eli mudcake leivotaan näin:

Mutakakku on yksi helpoimmin leivottavia suklaakakkuja.

1. Peitä irtopohjaisen kakkuvuoan (22 cm) pohja ja reunat leivinpaperilla. Säädä uuni kuumenemaan 140-asteiseksi.

2. Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri, suola ja paloiteltu suklaa voisulaan. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Riko kananmunat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki. Lisää munat ja perunajauhot suklaa-voisulaan. Vatkaa taikina tasaiseksi sähkövatkaimella.

3. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla oin  1 tunti 15 minuuttia, uunin tehosta riippuen. Anna kakun jäähtyä, irrota se vuoasta ja kääri folioon.

4. Tarjoa mutakakku huoneenlämpöisenä kermavaahdolla ja marjoilla koristeltuina tai tarjoa kermavaahto ja marjat erikseen.

Katso myös: Suolakinuski-suklaakakku

Katso myös Kotiliesi.fi: Suklaakakku maistuu kaikille – katso herkulliset reseptit!

X