Reseptit

Mutkaton kaalivuoka

Laiskan kokin kaalilaatikko valmistuu vuokaan rennosti lastatuista kaalinlehdistä ja kasvistäytteestä. Isot kaalinlehdet eivät lötkisty vuoassa, vaan jäävät kypsennyksen jälkeen pureskeltavan napakoiksi.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kaalilaatikko:

  • 4 dl vettä
  • 2 dl täysjyväpikariisiä
  • ripaus suolaa
  • 600 g valkokaalia
  • 1 keltasipuli
  • 1 rkl öljyä tai voita
  • 2 dl tummaa soijarouhetta + 4 dl kuumaa vettä tai
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl jauhettua maustepippuria
  • 3 rkl voita
  • 2 rkl siirappia

Vuoan voiteluun:

  • öljyä tai voita

Lisäksi:

  • puolukkahilloa tai sokeroitua ja murskattua puolukkaa

Valmistusohje

1. Mittaa kattilaan vesi, kiehauta ja lisää riisi ja ripaus suolaa. Keitä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Leikkaa kaali puoliksi, poista kanta ja irrottele lehdet. Leikkaa isoimmat lehdet neljään osaan.

3. Kuori ja hienonna sipuli.

4. Jos valmistat kaalivuoan soijarouheesta, mittaa kulhoon soijarouhe. Kaada päälle kuuma vesi ja anna turvota 5 minuuttia. Purista ylimääräinen vesi soijarouheesta pois.

5. Kuumenna öljy tai voi paistokasarissa. Lisää pilkottu sipuli. Paista noin minuutin ajan, kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää soijarouhe tai jauheliha. Paista sekoitellen noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja maustepippurilla. Sekoita joukkoon kypsä riisi.

6. Voitele laakea uunivuoka öljyllä tai voilla. Levitä vuoan pohjalle kaalin lehtiä. Lisää päälle jauheliha-riisiseosta. Levitä loput kaalinlehdet jauhelihaseoksen päälle. Lisää pinnalle voinokareita ja siirappia.

7. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1 tunti 20 minuuttia, kunnes pohjimmaisetkin kaalinlehdet ovat pehmenneet. Tarjoile puolukkahillon tai sokeroitujen, murskattujen puolukoiden kanssa.

X