Mutkaton kaalivuoka
Laiskan kokin kaalilaatikko valmistuu vuokaan rennosti lastatuista kaalinlehdistä ja kasvistäytteestä. Isot kaalinlehdet eivät lötkisty vuoassa, vaan jäävät kypsennyksen jälkeen pureskeltavan napakoiksi.
Ainekset
Kaalilaatikko:
- 4 dl vettä
- 2 dl täysjyväpikariisiä
- ripaus suolaa
- 600 g valkokaalia
- 1 keltasipuli
- 1 rkl öljyä tai voita
- 2 dl tummaa soijarouhetta + 4 dl kuumaa vettä tai
- 400 g jauhelihaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl jauhettua maustepippuria
- 3 rkl voita
- 2 rkl siirappia
Vuoan voiteluun:
- öljyä tai voita
Lisäksi:
- puolukkahilloa tai sokeroitua ja murskattua puolukkaa
Valmistusohje
1. Mittaa kattilaan vesi, kiehauta ja lisää riisi ja ripaus suolaa. Keitä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Leikkaa kaali puoliksi, poista kanta ja irrottele lehdet. Leikkaa isoimmat lehdet neljään osaan.
3. Kuori ja hienonna sipuli.
4. Jos valmistat kaalivuoan soijarouheesta, mittaa kulhoon soijarouhe. Kaada päälle kuuma vesi ja anna turvota 5 minuuttia. Purista ylimääräinen vesi soijarouheesta pois.
5. Kuumenna öljy tai voi paistokasarissa. Lisää pilkottu sipuli. Paista noin minuutin ajan, kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää soijarouhe tai jauheliha. Paista sekoitellen noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja maustepippurilla. Sekoita joukkoon kypsä riisi.
6. Voitele laakea uunivuoka öljyllä tai voilla. Levitä vuoan pohjalle kaalin lehtiä. Lisää päälle jauheliha-riisiseosta. Levitä loput kaalinlehdet jauhelihaseoksen päälle. Lisää pinnalle voinokareita ja siirappia.
7. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1 tunti 20 minuuttia, kunnes pohjimmaisetkin kaalinlehdet ovat pehmenneet. Tarjoile puolukkahillon tai sokeroitujen, murskattujen puolukoiden kanssa.
Kommentit
Tätä ohjetta ajattelin kokeilla tänään 🙂
Kommentit
Tätä ohjetta ajattelin kokeilla tänään 🙂
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous