Mutkaton kaalivuoka
Ainekset
Kaalilaatikko:
Vuoan voiteluun:
Lisäksi:
Valmistusohje
1. Mittaa kattilaan vesi, kiehauta ja lisää riisi ja ripaus suolaa. Keitä kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Leikkaa kaali puoliksi, poista kanta ja irrottele lehdet. Leikkaa isoimmat lehdet neljään osaan.
3. Kuori ja hienonna sipuli.
4. Jos valmistat kaalivuoan soijarouheesta, mittaa kulhoon soijarouhe. Kaada päälle kuuma vesi ja anna turvota 5 minuuttia. Purista ylimääräinen vesi soijarouheesta pois.
5. Kuumenna öljy tai voi paistokasarissa. Lisää pilkottu sipuli. Paista noin minuutin ajan, kunnes sipuli on pehmennyt. Lisää soijarouhe tai jauheliha. Paista sekoitellen noin 5 minuuttia. Mausta suolalla ja maustepippurilla. Sekoita joukkoon kypsä riisi.
6. Voitele laakea uunivuoka öljyllä tai voilla. Levitä vuoan pohjalle kaalin lehtiä. Lisää päälle jauheliha-riisiseosta. Levitä loput kaalinlehdet jauhelihaseoksen päälle. Lisää pinnalle voinokareita ja siirappia.
7. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1 tunti 20 minuuttia, kunnes pohjimmaisetkin kaalinlehdet ovat pehmenneet. Tarjoile puolukkahillon tai sokeroitujen, murskattujen puolukoiden kanssa.