Reseptit

Naanleipäset

Tarjoa naanleipäset esimerkiksi grillattujen kasvisten ja halloumin kanssa.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Jarmo Wright

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl vettä
  • 1/4 palaa hiivaa
  • 1 dl maustamatonta (ruoka)jogurttia
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl mineraali- tai hienoa merisuolaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 rkl öljyä

Valmistusohje

Liuota hiiva haaleaan veteen. Lisää jogurtti, sokeri ja suola.

Alusta jauhot taikinaan ja lisää loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä kooltaan kaksinkertaiseksi.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja painele siitä ilmakuplat pois.

Leivo taikinasta tanko ja jaa tanko 10 osaan. Pyöritä osat palloiksi ja anna niiden kohota liinalla peitettyinä noin 15 minuuttia. Kauli palat pyöreiksi, litteiksi leiviksi ja paista niitä 225 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä ja kauniin värisiä.

X