Reseptit

Naanleivät

22.6.2012 Teksti: Taina Salovaara

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

2 dl vettä
1 dl maustamatonta jogurttia
½ palaa hiivaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
1 tl leivinjauhetta
3 rkl öljyä tai voisulaa
7 dl täysjyvävehnäjauhoja

Pinnalle

juustokuminan tai sinapinsiemeniä

Voiteluun

voisulaa
murskattua valkosipulia

Valmistusohje

1. Sekoita jogurtti lämpimään veteen. Murenna sekaan hiiva, lisää suola ja sokeri. Alusta leivinjauhe-jauhoseos nesteeseen. Lisää rasva alustamisen loppuvaiheessa. Anna taikinan kohota noin 45 minuuttia.

2. Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa pois ilmakuplat. Pyörittele taikinasta tanko ja jaa se 6–8 palaan. Pyörittele palat palloiksi ja anna niiden levätä hetki liinan alla.

3. Kauli pallot soikeiksi, litteiksi leiviksi ja paista 275-asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi. Halutessasi voi sipaista leivät ennen paistamista vedellä ja ripotella niiden pinnalle siemeniä.

4. Sivele leivät heti uunista ottamisen jälkeen valkosipulimurskalla maustetulla voisulalla.

Julkaistu aiemmin

anna

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme