Nahkoineen keitetyt ahvenet
Nahkoineen keitetyt ahvenet ovat saaristoruokaa parhaimmillaan. Ole kuitenkin säästeliäs suolan kanssa, sillä saaristossa sitä ei aikoinaan turhaan tuhlailtu.
Ainekset
- suolattuja ahvenia
- perunoita
- tilliä
Valmistusohje
Tämä on ehta saaristolaisruoka ja yksinkertaisuudessaan sekä helppo että verrattoman maukas. Valmistamiseen tarvitaan riittävästi 1-2 päivää karkeassa suolassa olleita, suomustamattomia ahvenia, joilta kidukset ja suolet on poistettu, mielellään uusia perunoita, mutta ahvenenkudun aikaan on tyytyminen vanhoihin, ja mausteeksi hieman tilliä.
Laita perunat isoon kattilaan kiehumaan niin, että ne peittyvät. Kun perunat kiehuvat, lado kokonaiset ahvenet perunoiden päälle. Keitä perunat kypsiksi.
Lataa jokaisen lautaselle perunoita, kookas ahven ja mausteeksi hieman tilliä.
Ahvenen nahka lähtee helposti kerralla pois ja sitten syömään. Suolaa ei keitinveteen tarvitse laittaa, sillä makua tulee suolatuista ahvenista. Suola oli aikoinaan saaristossa kultaakin kalliimpaa, joten sitä käytettiin säästellen.
Ruokajuomana on lähdevesi paras, mutta olut käy hätätilassa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous