Reseptit

Nakkikastike

Nakkikastike on arkiruokien kunkku, joka maistuu lapsille ja aikuisille. Tämä nakkikastike valmistuu nopeasti arki-illan iloksi.

Teksti:
Hanna Kuusisalo
Kuvat:
Hanna Kuusisalo

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Nakkikastike

  • 400 g nakkeja
  • 1 sipuli
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 prk (2 1/2 dl) ruokakermaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1-2 rkl soijakastiketta
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohje

Nakkikastike tehdään helposti näin:

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele nakit.
  2. Kuumenna öljy pannulla. Ruskista nakit. Lisää pannulle sipulit ja anna niiden hieman pehmetä pannulla. Lisää joukkoon tomaattipyree, kerma ja paprikajauhe. Sekoita ja anna kastikkeen kiehahtaa. Hauduta nakkikastiketta hiljalleen noin 5 minuuttia. Mausta kastike soijakastikkeella ja rouhitulla mustapipurilla.
  3. Tarjoa nakkikastike esimerkiksi itse tehdyn perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kera.

Katso myös: 5 x nopea arkiruoka – nämä ruoat valmistuvat 15 minuutissa

Katso myös Kotiliesi.fi: Makkara sopii moneen eri makuun ja käyttötarkoitukseen – tutustu eri makkaralaatuihin ja nappaa parhaat vinkit maistuviin ruokiin

X