Reseptit

Nakkistroganoff

Nakkistroganoff on perinteisen nakkikastikkeen astetta maukkaampi versio, joka maustetaan stroganoffista tutuin maustein. Maustekurkkujen liemi tuo kastikkeeseen sopivasti makeutta ja hapokkuutta. Smetana pyöristää kastikkeen täyteläiseksi.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Nakkistroganoff

  • 1 pkt (380 g) luonnonkuorinakkeja
  • 1 sipuli
  • 1 maustekurkku
  • 25 g voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kiehuvaa vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl sinappia
  • 1 prk (120 g) smetanaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl maustekurkun lientä

Valmistusohje

Nakkistroganoff tehdään helposti näin:

1. Viipaloi nakit. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi maustekurkku.

2. Ruskista nakit ja sipulit voissa paistinpannulla. Lisää joukkoon vehnäjauhot. Paista sekoitellen noin minuutti. Kaada pannulle vesi koko ajan sekoittaen. Lisää lihaliemikuutio, tomaattipyree, soijakastike ja sinappi. Kiehauta. Sekoita joukkoon smetana, maustekurkkukuutiot ja maustekurkkujen lientä sekä mustapippuri. Kypsennä hiljalleen poristen 5 minuuttia. Tarjoile nakkistroganoff selleri-perunamuusin kanssa.

Vinkki! Kastikkeeseen sopivat parhaiten rapsahtavat kuorelliset ja kypsentämistä kestävät nakit. Ruskista sipuli kunnolla, silloin se karamellisoituu ja antaa ruokaan makua. 

nakkistroganoff
Nakkistroganoff on perinteisen nakkikastikkeen astetta maukkaampi versio.

Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 32/2024

Lue lisää Kotiliesi.fi: Perinteinen nakkikastike

X