Nakkistroganoff
Nakkistroganoff on perinteisen nakkikastikkeen astetta maukkaampi versio, joka maustetaan stroganoffista tutuin maustein. Maustekurkkujen liemi tuo kastikkeeseen sopivasti makeutta ja hapokkuutta. Smetana pyöristää kastikkeen täyteläiseksi.
Ainekset
Nakkistroganoff
- 1 pkt (380 g) luonnonkuorinakkeja
- 1 sipuli
- 1 maustekurkku
- 25 g voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl kiehuvaa vettä
- 1 lihaliemikuutio
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 tl sinappia
- 1 prk (120 g) smetanaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 rkl maustekurkun lientä
Valmistusohje
Nakkistroganoff tehdään helposti näin:
1. Viipaloi nakit. Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi maustekurkku.
2. Ruskista nakit ja sipulit voissa paistinpannulla. Lisää joukkoon vehnäjauhot. Paista sekoitellen noin minuutti. Kaada pannulle vesi koko ajan sekoittaen. Lisää lihaliemikuutio, tomaattipyree, soijakastike ja sinappi. Kiehauta. Sekoita joukkoon smetana, maustekurkkukuutiot ja maustekurkkujen lientä sekä mustapippuri. Kypsennä hiljalleen poristen 5 minuuttia. Tarjoile nakkistroganoff selleri-perunamuusin kanssa.
Vinkki! Kastikkeeseen sopivat parhaiten rapsahtavat kuorelliset ja kypsentämistä kestävät nakit. Ruskista sipuli kunnolla, silloin se karamellisoituu ja antaa ruokaan makua.
Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 32/2024
Lue lisää Kotiliesi.fi: Perinteinen nakkikastike
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous