Reseptit

Napakka paprika-piparjuuri-tomaattikastike

Itse tehty napakasti piparjuurella maustettu paprika-tomaattikastike on jääkaapin monitoimihätävara. Se sopii pastakastikkeeksi, pizzapohjalle tai mausteeksi keittoihin ja patoihin.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Itse tehty napakasti piparjuurella maustettu kastike on jääkaapin monitoimihätävara.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Paprika-piparjuuri-tomaattikastike:

  • 4 isoa punaista paprikaa (n. 1 kg)
  • 1-2 punaista chilipalkoa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl sokeria
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1 prk (400 g) hyvää tomaattimurskaa
  • 200 g kirsikkatomaatteja puolitettuina
  • 3-4 rkl raastettua piparjuurta
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 dl vettä

Valmistusohje

1. Puolita paprikat ja poista kannat sekä siemenet. Paloittele ne ja hienonna chilipalko.

2. Kuumenna oliiivöljy isossa kasarissa ja paista paprikoihin hieman väriä. Lisää chili, sokeri ja suola ja jatka paistamista keskilämmöllä noin 15 minuuttia niin että sokeri hieman karamellisoituu. Lisää sitten tomaattimurska, kirsikkatomaatit, tomaattipyree, piparjuuri, mustapippuri, punaviinietikka ja vesi. Sekoita hyvin ja kiehauta. Hauduta hiljaa poreillen vähintään 30 minuuttia.

3. Soseuta kastike ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.

4. Kaada kastike lasipulloihin tai –purkkeihin ja sulje ne. Jäähdytä jääkaapissa.

5. Kastike sopii esim. pizzapohjalle, pastakastikkeeksi tai mausteeksi keittoihin ja patoihin.

X