Reseptit

Napolilainen pizza

Trendikkäässä napolilaisessa pizzassa on täytteenä tomaattikastiketta, buffalomozzarellaa ja tuoreita basilikanlehtiä.

Teksti:
SuVI RÜSTER
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g buffalomozzarellaa
  • 1 ruukku basilikaa

Lisäksi

  • 1 annos juureen leivottua pizzataikinaa
  • 1 annos raikasta tomaattikastiketta

Valmistusohje

1. Tee ensin pizzapohja.

2. Valmista tomaattikastike.

3. Levitä tomaattikastike pizza­ pohjan päälle. Valuta mozzarella­ juustopalloista nesteet pois. Revi juustoa kastikkeen päälle.

4. Kypsennä pizzaa kuumassa 250 ­asteisessa uunissa 12–15 mi­nuuttia, kunnes pohja on kypsä ja ja reunoilta rapea.

5. Levitä kypsän pizzan päälle ba­silikan lehtiä.

Kivat kasvispizzat teet myös näin:

kasvispizza munakoisolla ja kirsikkatomaateilla

Kasvispizzat munakoisosta ja kirsikkatomaateista

kasvispizza

Kasvispizza

Kasvis-levypizza

Kasvis-levypizza

Kotiliesi.fi: Nyhtökaura-tomaatti-mozzarellapizza

X