Näppimuikut ja kurkkusalsa
Nyt saa syödä sormin! Rapeat muikut tarjotaan kurkkusalsan, ranskankerman ja paahdetun ruisleivän kanssa.
Ainekset
- 300 g perattuja pieniä muikkuja
- 1 dl ruisjauhoja tai -korppujauhoja
- 1 tl suolaa
- valkopippuria
- 1/2 dl tilli-persiljasilppua
- 1-2 valkosipulinkynttä
Paistamiseen:
- 2 rkl voi-öljyseosta
Salsa:
- 1/2 kurkkua
- 1 pieni punasipuli
- 2 rkl silputtua tilliä
- 1/2 sitruunan mehu
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl sokeria
Lisäksi:
- 1 dl ranskankermaa
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Valmistusohje
1. Tee ensin salsa. Halkaise kurkku ja kaavi siemenet pois. Silppua kurkku ja sipuli hyvin pieniksi. Sekoita suola ja sokeri sitruunamehuun ja lisää seos salsaan. Lisää joukkoon tillisilppu.
2. Silppua tilli ja persilja muikkuja varten. Hienonna valkosipulinkynnet. Mausta korppu- tai ruisjauhot suolalla ja pippurilla. Kääntele muikut jauhoissa. Kuumenna paistinpannulla voi-öljyseos. Paista kalat toiselta puolelta kauniin ruskeiksi, käännä ja lisää pannulle valkosipuli ja yrtit. Paista muikut kypsiksi valkosipuli-yrttivoissa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous