Reseptit

Näppimuikut ja kurkkusalsa

Nyt saa syödä sormin! Rapeat muikut tarjotaan kurkkusalsan, ranskankerman ja paahdetun ruisleivän kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g perattuja pieniä muikkuja
  • 1 dl ruisjauhoja tai -korppujauhoja
  • 1 tl suolaa
  • valkopippuria
  • 1/2 dl tilli-persiljasilppua
  • 1-2 valkosipulinkynttä

Paistamiseen:

  • 2 rkl voi-öljyseosta

Salsa:

  • 1/2 kurkkua
  • 1 pieni punasipuli
  • 2 rkl silputtua tilliä
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria

Lisäksi:

  • 1 dl ranskankermaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

1. Tee ensin salsa. Halkaise kurkku ja kaavi siemenet pois. Silppua kurkku ja sipuli hyvin pieniksi. Sekoita suola ja sokeri sitruunamehuun ja lisää seos salsaan. Lisää joukkoon tillisilppu.

2. Silppua tilli ja persilja muikkuja varten. Hienonna valkosipulinkynnet. Mausta korppu- tai ruisjauhot suolalla ja pippurilla. Kääntele muikut jauhoissa. Kuumenna paistinpannulla voi-öljyseos. Paista kalat toiselta puolelta kauniin ruskeiksi, käännä ja lisää pannulle valkosipuli ja yrtit. Paista muikut kypsiksi valkosipuli-yrttivoissa.

X