Reseptit 3.9.2014

Naudanliha-juurespata

Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Ainekset

500 g naudan lapaa tai etuselkää
2–3 sipulia
3 porkkanaa
½ lanttua
½ mukulaselleriä
½ purjosipulia
1 rkl öljyä
mineraalisuolaa
muutama kokonainen maustepippuri
1 laakerinlehti
vettä

Valmistusohje

1. Paloittele liha. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja kuutioi porkkanat, lanttu sekä mukulaselleri. Huuhdo ja paloittele purjosipuli.

2. Kuumenna öljy padassa. Lisää lihapalat ja paista ne joka puolelta kauniin ruskeiksi. Lisää kaikki kasvikset ja mausta aineet maun mukaan mineraalisuolalla. Lisää maustepippurit sekä laakerinlehdet pataan ja kaada päälle sen verran vettä, että aineet lähes peittyvät.

3. Kuumenna kiehuvaksi, pane kansi päälle ja hauduta ruokaa miedolla lämmöllä liedellä tai 175 asteen uuninlämmössä noin kaksi tuntia tai kunnes liha on aivan pehmeää.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi