Naudanliha-riisinuudelikeitto, Pho Bo
Vietnamilaisen Naudanlihariisinuudelikeiton, Pho Bon, herkullisuuden salaisuus piilee pitkään haudutetussa maukkaassa liemessä, joka kaadetaan tuoreiden vihannesten ja lihaviipaleiden päälle.
Ainekset
- 1 g häränhäntiä
- 3 l vettä
- 2 kpl hienonnettua sipulia
- 5 kuorittua valkosipulinkynttä
- pala kuorittua inkivääriä viipaleina
- 5 kpl tähtianista
- 1 kpl kanelitanko
- 2 rkl kalakastiketta
- 2 rkl limettimehua
- suolaa
- 250 g kypsennettyjä riisinuudeleita
- 200 g naudan ulkofileetä
- 2 kpl chiliä ohuina viipaleina
- 1 nippu hienonnettua korianteria (pieni)
- 1 nippu hienonnettua thaibasilikaa (pieni)
- 3 kpl kevätsipulia ohuina renkaina
- kourallinen ituja
Valmistusohje
- Kiehauta häränhännät ja kuori vaahto pois. Keitä pari tuntia. Lisää paistinpannussa paahdetut sipulit, valkosipulinkynnet ja inkivääri sekä tähtianikset ja kanelitanko. Jatkakeittämistä pari tuntia, kunnes
- nesteestä on haihtunut puolet. Siivilöi liemi. Irrota liha luista ja leikkaa se pieniksi paloiksi.
- Jaa riisinuudelit kulhoihin. Lisää keitetyt lihapalat, fileeviipaleet, chilit, korianteri, basilika, kevätsipulit ja idut.
- Mausta keitinliemi kalakastikkeella, limettimehulla ja suolalla. Kuumenna kiehuvaksi ja kaada muiden aineiden päälle kulhoihin.
- Tarjoa keiton kanssa limettiä ja makeaa chilikastiketta.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous