Reseptit

Naudanliha-riisinuudelikeitto, Pho Bo

Vietnamilaisen Naudanlihariisinuudelikeiton, Pho Bon, herkullisuuden salaisuus piilee pitkään haudutetussa maukkaassa liemessä, joka kaadetaan tuoreiden vihannesten ja lihaviipaleiden päälle.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 g häränhäntiä
  • 3 l vettä
  • 2 kpl hienonnettua sipulia
  • 5 kuorittua valkosipulinkynttä
  • pala kuorittua inkivääriä viipaleina
  • 5 kpl tähtianista
  • 1 kpl kanelitanko
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 2 rkl limettimehua
  • suolaa
  • 250 g kypsennettyjä riisinuudeleita
  • 200 g naudan ulkofileetä
  • 2 kpl chiliä ohuina viipaleina
  • 1 nippu hienonnettua korianteria (pieni)
  • 1 nippu hienonnettua thaibasilikaa (pieni)
  • 3 kpl kevätsipulia ohuina renkaina
  • kourallinen ituja

Valmistusohje

 

  1. Kiehauta häränhännät ja kuori vaahto pois. Keitä pari tuntia. Lisää paistinpannussa paahdetut sipulit, valkosipulinkynnet ja inkivääri sekä tähtianikset ja kanelitanko. Jatkakeittämistä pari tuntia, kunnes
  2. nesteestä on haihtunut puolet. Siivilöi liemi. Irrota liha luista ja leikkaa se pieniksi paloiksi.
  3. Jaa riisinuudelit kulhoihin. Lisää keitetyt lihapalat, fileeviipaleet, chilit, korianteri, basilika, kevätsipulit ja idut.
  4. Mausta keitinliemi kalakastikkeella, limettimehulla ja suolalla. Kuumenna kiehuvaksi ja kaada muiden aineiden päälle kulhoihin.
  5. Tarjoa keiton kanssa limettiä ja makeaa chilikastiketta.
X