Reseptit

Naudanlihaa currykastikkeessa (Gaeng Pa Nung Nue)

Naudanliha saa täyteläisyyttä currykastikkeesta, jonka valmistukseen käytetään kookoskermaa, currytahnaa ja punaista chiliä.

Teksti:
Sirpa Talka ja Niramon Thanuddhanusilp

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl kookoskermaa
  • 4 rkl punaista currytahnaa
  • 400 g naudanlihaa ohuina viipaleina
  • 2 dl lihalientä
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 4 tl palmusokeria
  • 2 tuoretta punaista chiliä viipaleina
  • 2 dl lihalientä
  • 2 rkl tuoreita kafferilimetin lehtiä suikaloituna
  • 4 tl thai-basilikaa

Valmistusohje

Kuumenna 1 dl kookoskermaa ja currytahna wokissa ja keitä koko ajan sekoitellen viisi minuuttia, kunnes öljy erottuu currystä ja seos tuoksuu voimakkaasti.

Lisää naudanliha, lihaliemi ja 1 dl kookoskermaa ja keitä, kunnes liha on pehmeää. Lisää kalakastike, palmusokeri, chilit ja puolet limetinlehdistä. Sekoita ja sirottele päälle loput limetinlehdet sekä basilikanlehtiä.

X