8.5.2012

Naudanlihaa ja kasviksia thaimaalaisittain

Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

500 g naudan fileetä
1 sipuli
1-2 porkkanaa
4 isoa valkosipulinkynttä
2 rkl kalakastiketta
3 rkl osterikastiketta
0.5 dl vettä tai kanalientä
0.5 tl sokeria
2 rkl öljyä
3 pientä punaista chiliä
2 kourallista thaibasilikanlehtiä

Valmistusohje

1. Leikkaa liha hyvin ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Leikkaa sipuli lohkoiksi ja kuoritut porkkanat suikaleiksi. Hienonna chilit.

2. Sekoita pienessä kulhossa keskenään kala- ja osterikastike, kanaliemi ja sokeri.

3. Kuumenna öljy vokissa ja kuullota puolet valkosipulista keski- lämmöllä vaaleanruskeaksi. Lisää lämpöä ja pane puolet chileistä ja lihaviipaleista vokkiin. Paista sekoitellen 2-3 minuuttia. Nosta ainekset pois vokista ja kypsennä loput valkosipulit, chilit ja liha- viipaleet samaan tapaan.

4. Kaada liemi vokkiin, lisää sipulit ja porkkanat. Kuumenna 1-2 minuuttia. Lisää lihaseos ja kuumenna vielä 1 minuutti.

5. Paista basilikanlehdet rapeiksi runsaassa öljyssä ja ripottele lehdet ruoan pinnalle.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi