Reseptit

Naudanlihasalaatti (Yam neua)

Thaimaalainen yam neua eli naudanlihasalaatti on raikas lounasvaihtoehto, jossa salaattipohja on simppelin maistuva. Vihreään salaattiin lisätään myös kypsennettyä naudanlihaa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g naudan sisäfileetä
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 5-10 hienonnettua chiliä (poista siemenet, jos haluat miedontaa makua)
  • 4 rkl kalakastiketta
  • 4 rkl limettimehua
  • 1 rkl sokeria
  • ½ dl suikaloitua sipulia
  • ½ dl kurkkuviipaleita (poista siemenet)
  • tuoretta korianteria
  • salaatinlehtiä

Valmistusohje

Grillaa lihaa grillissä tai parilapannussa 5–10 minuuttia molemmilta puolilta. Vähennä lämpöä ja jatka kypsentämistä haluttuun kypsyysasteeseen.

Anna lihan jäähtyä. Leikkaa jäähtynyt liha ohuiksi viipaleiksi ja pane viipaleet kulhoon.

Lisää valkosipuli, chilit, kalakastike, limettimehu sekä sokeri lihaviipaleiden joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää sipulisuikaleet, kurkkuviipaleet sekä korianteri muiden aineiden joukkoon ja sekoita. Aseta tarjolle salaatinlehtien kanssa.

X