Nauvon limppu
Nauvon limppu leivotaan Majatalo Martan reseptillä perinteiseen saariston tyyliin. Siirapin makeuttama maltainen Nauvon limppu sopii vaikka joulupöytään.
Ainekset
Nauvon limppu
- 1 l piimää
- 75 g hiivaa
- 3 dl siirappia
- 3 dl kaljanmaltaita
- 3 dl vehnäleseitä
- 3 dl ruisjauhoja
- 1 rkl suolaa
- 10 dl vehnäjauhoja
voiteluun:
- 1 osa siirappia 3:een osaan vettä
Valmistusohje
Nauvon limppu leivotaan näin:
Tällä reseptillä leivot kaksi Nauvon limppua. Tee toinen itsellesi ja anna toinen lahjaksi ystävälle.
- Lämmitä piimä ja sekoita joukkoon hiiva, siirappi, maltaat, vehnäleseet, ruisjauhot, suola ja vehnäjauhot. Anna limpputaikinan nousta noin 1 ½ tuntia.
- Voitele kaksi kahden litran vuokaa ja jaa taikina vuokiin.
- Paista leipiä uunin alimmalla ritilätasolla 175 asteessa 2 tuntia.
- Kun limput ovat kypsyneet 1 ½ tuntia, valele ne siirappivedellä.
- Kumoa kypsät limput vuoista ritilälle liinan alle jäähtymään.
- Anna limppujen tekeytyä viileässä pari-kolme päivää, jolloin leivät ovat parhaimmillaan.
- Tarjoa Nauvon limppu joulun kalaherkkujen kanssa.
Vinkki: Kannattaa tutustua myös Teresa Välimäen helppoon saaristolaisleivän reseptiin. Se on sivustomme hittejä!
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin leivotaan omenalimppu
Kommentit
Tuosta oon tehnyt aina kolme leipää,riittää hyvin taikina
Kommentit
Olen tehnyt tätä leipää tällä ohjeella aika kauan enkä vaihda muihin ohjeisiin. Syön tätä aamupalalla, iltapalalla ja kahvileipänäkin joskus. Näin ohjeen ensin Viva-lehdessä, sitten Glorian ruoka&viini-lehdessä nimellä Saaristolaisleipä.
Tänään taas kaksi komeata Nauvon limppua kolahti leipälaudalle suoraan uunista jäähtymään. Onpa hyvä tuo leipä ja rakenne suussa sulavan ihastuttavan taydellinen. Nyt käytin vähän hienommaksi jauhettua mallasta, joka pehmeämmin hyväili ehkä suuta. Ei silti kyllä se karkeakin käy jos tykkää voimakkaammasta mausta. Vehnäjauhonkin sijaan laitoin sämpyläjauhosekoitusta kun sitä oli kotona. Hyvin passasi sekin.
Haluaisin tietaa kuinka paljon pitaa laittaa kuivahiivva kun resptissa on hiivvaa 75g. tuorretta hiivaa?
Tuosta oon tehnyt aina kolme leipää,riittää hyvin taikina
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous