Reseptit

Nektariini-minttuhillo

Nektariinihillo on monen suosikki. Minttu tekee hillosta vastustamattoman.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jarmo Wright/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g nektariineja lohkoina
  • 0,5 dl vettä
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 250 g hillosokeria
  • 1 dl hienonnettua tuoretta vahvaa minttua

Valmistusohje

n. 7,5 dl hilloa

1. Pese ja puolita nektariinit. Poista kivet. Leikkaa hedelmäliha kuutioiksi.

2. Mittaa nektariinit ja vesi kattilaan ja kuumenna höyryäväksi.

3. Lisää sitruunamehu ja raastettu kuori ja hillosokeri. Kiehauta ja keitä 15–20 minuuttia välillä sekoitellen. Lusikoi hillon pinnalle mahdollisesti syntyvä vaahto pois kattilasta. Lisää minttu ja keitä vielä pari minuuttia.

4. Purkita kuuma hillo desinfioituihin lasipurkkeihin ja säilytä viileässä.

Kokeile myös näitä hilloreseptejä:

986936-punaherukkahillo,590.jpg

Punaherukka-nektariinihillo

808472-mustikkahillo_Marstio.jpg

Minttu-mustikkahillo

782108-hedelmahillo_Laine.jpg

Hedelmähillo

Kotiliesi.fi: Mansikka-nektariinihillo

X