Reseptit

Neljän aineksen maapähkinävoikeksit

Jauhottomat maa­pähkinäkeksit valmistuvat vartissa yhden kulhon taktiikalla. Ylijäävät keksit pysyvät rapeina tiiviissä lasipurkissa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko / Otavamedia

Nopeat jälkiruoat syntyvät usein vain muutamasta raaka-aineesta, kuten nämä neljän raaka-aineen jauhottomat maapähkinävoikeksit, jotka katoavat hetkessä parempiin suihin.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

18

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Maapähkinävoikeksit:

  • 2 dl makeuttamatonta maapähkinävoita
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna

Valmistusohje

1. Pane uuni kuumenemaan 170-asteiseksi. Sekoita ainekset keskenään. Pyörittele taikina 18 palloksi. Jaa pallot kahdelle leivinpaperilla peitetylle pellille. Litistä pallot pikkuleiviksi haarukalla painamalla.

2. Paista keksejä uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Jäähdytä keksit ritilän päällä.

X