Nikkarin makkaravuoka
Nikkarin makkaravuoka edustaa kotiruokien klassikkoa, joka valmistuu edullisista raaka-aineista ja vaivattomasti turhia kikkailematta. Vuokaan sujahtavat tähteeksi jääneet perunat ja salsadippipurkin jämät.
Ainekset
Nikkarin makkaravuoka
- 1 pkt (500 g) lenkkimakkaraa
- 5-6 keitettyä isoa perunaa
- 3-4 tomaattia
- 1 sipuli
- 1 dl salsadippiä
- 2 dl chilillä maustettua ruokakermaa
- 1 kananmuna
- 1/2 tl jauhettua mustapippuria
- 2 dl cheddar-juustoraastetta
Valmistusohje
Nikkarin makkaravuoka tehdään helposti näin:
1. Poista makkarasta kuori tarvittaessa (luonnonsuolikuorta ei tarvitse poistaa) ja leikkaa makkara parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi perunat. Huuhtele tomaatit, halkaise ja poista kannat, leikkaa lohkoiksi. Kuori ja halkaise sipuli, leikkaa lohkoiksi.
2. Levitä salsakastike uunivuokaan. Lado päälle makkarat, perunat, tomaatit ja sipulit vieri viereen.
3. Sekoita ruokakermaan kananmuna ja mustapippuri. Lisää juustoraaste. Kaada seos vuokaan. Kypsennä nikkarin makkaravuoka uunin keskitasolla 30 minuuttia 200 asteessa.
Vinkki! Tarjoa nikkarin makkaravuoka ruokaisan raastesalaatin kanssa.
Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 32/2024.
Lue lisää Kotiliesi.fi: Uunimakkara
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous