Reseptit

Nokkos-muurinpohjawrapit

Nokkosella höystettyjen lettujen väliin rullataan ruokaisaa savukalatäytettä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 1 l maitoa
  • 4 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl ohrajauhoja
  • 3 dl ryöpättyjä, hienonnettuja nokkosia
  • 1 tl mineraalisuolaa

paistamiseen:

  • öljyä

täyte:

  • 500 g perattua savukalaa
  • 5 keitettyä munaa
  • 1 nippu tilliä
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa 2 %)
  • 1 tl sitruunapippuria
  • suuri kerä rapeaa salaattia

Valmistusohje

Tee ensin taikina. Sekoita maito ja munat ja vatkaa jauhot joukkoon tasaiseksi seokseksi. Lisää nokkoset ja mausta taikina mineraalisuolalla. Anna sen turvota jonkin aikaa. Tee sillä aikaa täyte.

Paloittele savukala. Kuori ja hienonna munat. Hienonna tilli ja ruohosipuli. Sekoita kaikki hienonnetut aineet tuorejuuston joukkoon ja mausta seos sitruunapippurilla. Suikaloi salaatti.

Kuumenna öljy muurinpohjapannussa ja paista taikinasta suuria ohukaisia. Jaa kalatäyte ja salaattisuikaleet ohukaisten päälle ja kääri rullalle tai nyytiksi.

X