Reseptit

Nokkosella täytetyt lohipalat

Tarjoa lohipalat keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g lohi- tai kirjolohifileetä

täyte:

  • 1 nippu kevätsipuleita
  • 1 rkl öljyä
  • noin 2 dl ryöpättyjä, hienonnettuja nokkosia
  • 1 dl ruokakermaa (rasvaa 5-7)
  • 1 rkl Maizena vaaleaa suurustetta
  • 150 g katkarapuja
  • ½ tl mineraalisuolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • ½ nippua hienonnettua tilliä

vuokaan:

  • 1 dl ruokakermaa (rasvaa 5-7 %)

Valmistusohje

Leikkaa kalafilee neljään osaan. Tee jokaiseen palaan terävällä veitsellä syvä viilto nahkaan asti ja lähes palan reunoihin saakka. Nosta kalapalat uunivuokaan.

Hienonna kevätsipulit. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää kevätsipulit ja nokkoset pannuun, ja hauduta niitä muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Lisää ruokakerma, ripottele suuruste joukkoon ja hauduta minuutti. Lisää katkaravut ja mausta seos mineraalisuolalla, mustapippurilla sekä hienonnetulla tillillä.

Avaa lohipaloihin tehtyjä viiltoja ja jaa täyte ”taskuihin”. Kaada ruokakerma vuokaan ja kypsennä lohipaloja 200 asteen uuninlämmössä 15–20 minuuttia kalapalojen paksuuden mukaan. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

X