Reseptit

Nokkoshunnutetut kalafileet

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 kuha-, siika- tai haukifileetä
  • 1 tl mineraalisuolaa
  • 0.5 tl sitruunapippuria

päälle:

  • 1 l tuoreita nokkosenlehtiä
  • vettä
  • 1 nippu kevätsipuleita
  • 1 prk raejuustoa
  • 0.5 tl mineraalisuolaa
  • ripaus muskottipähkinää
  • ripaus valkopippuria

pinnalle:

  • 0.5 dl hapankorppujauhetta
  • 0.5 dl (parmesaani)juustoraastetta

Valmistusohje

Käsittele ensin nokkoset. Kiehauta ja huuhdo nokkosenlehdet ja purista ne kuiviksi. Hienonna nokkoset ja kevätsipulit. Sekoita niiden joukkoon raejuusto ja mausta seos mineraalisuolalla, muskottipähkinällä sekä valkopippurilla.

Pane kalafileet matalaan uunivuokaan ja mausta ne mineraalisuolalla sekä sitruunapippurilla.

Levitä kalafileiden päälle nokkosseos ja ripottele pinnalle hapankorppujauhe sekä juustoraaste. Kypsennä 200 asteen uuninlämmössä noin 20 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja pinta kauniin värinen. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

 

X