Nokkoshunnutetut kalafileet
Ainekset
- 4 kuha-, siika- tai haukifileetä
- 1 tl mineraalisuolaa
- 0.5 tl sitruunapippuria
päälle:
- 1 l tuoreita nokkosenlehtiä
- vettä
- 1 nippu kevätsipuleita
- 1 prk raejuustoa
- 0.5 tl mineraalisuolaa
- ripaus muskottipähkinää
- ripaus valkopippuria
pinnalle:
- 0.5 dl hapankorppujauhetta
- 0.5 dl (parmesaani)juustoraastetta
Valmistusohje
Käsittele ensin nokkoset. Kiehauta ja huuhdo nokkosenlehdet ja purista ne kuiviksi. Hienonna nokkoset ja kevätsipulit. Sekoita niiden joukkoon raejuusto ja mausta seos mineraalisuolalla, muskottipähkinällä sekä valkopippurilla.
Pane kalafileet matalaan uunivuokaan ja mausta ne mineraalisuolalla sekä sitruunapippurilla.
Levitä kalafileiden päälle nokkosseos ja ripottele pinnalle hapankorppujauhe sekä juustoraaste. Kypsennä 200 asteen uuninlämmössä noin 20 minuuttia, kunnes kala on kypsää ja pinta kauniin värinen. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous