Reseptit

Nokkoskeitto

Nokkoskeitto on kesäinen, helppo, nopea ja edullinen ruoka.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g nuoria nokkosia ryöpättynä
  • 2 rkl voita
  • 1 salottisipuli hienonnettuna
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 8 dl vettä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 dl hienonnettua lipstikkaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • ripaus sokeria
  • 2 rkl sitruunamehua

Lisäksi:

  • 4 keitettyä kananmunaa

Valmistusohje

 

1. Sulata voi kattilassa ja kuullota siinä sipuleita muutaman minuutin ajan. Lisää jauhot, sekoita ja anna niiden kiehahtaa, mutta älä ruskista.

2. Lisää vesi kattilaan erissä koko ajan sekoittaen ettei keittoon muodostu paakkuja. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää valkoviini, lipstikka, kerma ja mausteet.

3. Anna poreilla kevyesti muutaman minuutin ajan. Lisää lopuksi keittoon nokkoset ja sitruunamehu. Ota kattila pois liedeltä, jotta nokkosten kaunis väri säilyy.

4. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku ja lisää mausteita tarpeen mukaan. Tarjoile heti kananmunan puolikkaiden kera.

X