Reseptit

Nokkospestolla kuorrutetut broilerin rintafileet

Nokkospesto antaa broilerille loistavan aromin. Tarjoile pastan ja tomaattipohjaisen kastikkeen kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 broilerin rintafileetä

täyte:

  • 1 rkl öljyä
  • 2 dl ryöpättyjä, hienonnettuja nokkosia
  • ruukullinen basilikaa hienonnettuna
  • 1 dl pähkinärouhetta
  • 1 dl ruokakermaa (rasvaa 5-7 %)
  • ½ tl mineraalisuolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl Maizena vaaleaa suurustetta

nokkospesto:

  • 2 dl auringonkukansiemeniä
  • 2 dl ryöpättyjä, hienonnettuja nokkosia
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • ½-1 dl öljyä
  • 2 rkl parmesaanijuustoraastetta
  • ½ tl mineraalisuolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Tee ensin pesto. Pane kaikki aineet monitoimikoneeseen ja jauha tasaiseksi massaksi. Lisää öljyä tarvittaessa, jos seosta pitää ohentaa.

Tee sitten täyte. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää nokkoset, basilika, pähkinärouhe sekä ruokakerma ja kiehauta seos. Mausta seos mineraalisuolalla sekä mustapippurilla, ja ripottele suuruste joukkoon. Sekoita hyvin ja keitä minuutti.

Tee broilerin rintafileisiin terävällä veitsellä syvä tasku. Täytä taskut nokkostäytteellä ja kiinnitä aukot tikuilla. Nosta täytetyt rintafileet uunivuokaan. Levitä päälle kerros pestoa. Kypsennä 200 asteen uuninlämmössä noin 20 minuuttia.

Tarjoa pastan (ja valmiin tomaattipohjaisen pastakastikkeen) kanssa.

X