Nokkospestolla kuorrutetut broilerin rintafileet
Nokkospesto antaa broilerille loistavan aromin. Tarjoile pastan ja tomaattipohjaisen kastikkeen kanssa.
Ainekset
- 4 broilerin rintafileetä
täyte:
- 1 rkl öljyä
- 2 dl ryöpättyjä, hienonnettuja nokkosia
- ruukullinen basilikaa hienonnettuna
- 1 dl pähkinärouhetta
- 1 dl ruokakermaa (rasvaa 5-7 %)
- ½ tl mineraalisuolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- 1 rkl Maizena vaaleaa suurustetta
nokkospesto:
- 2 dl auringonkukansiemeniä
- 2 dl ryöpättyjä, hienonnettuja nokkosia
- 2 murskattua valkosipulinkynttä
- ½-1 dl öljyä
- 2 rkl parmesaanijuustoraastetta
- ½ tl mineraalisuolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Tee ensin pesto. Pane kaikki aineet monitoimikoneeseen ja jauha tasaiseksi massaksi. Lisää öljyä tarvittaessa, jos seosta pitää ohentaa.
Tee sitten täyte. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää nokkoset, basilika, pähkinärouhe sekä ruokakerma ja kiehauta seos. Mausta seos mineraalisuolalla sekä mustapippurilla, ja ripottele suuruste joukkoon. Sekoita hyvin ja keitä minuutti.
Tee broilerin rintafileisiin terävällä veitsellä syvä tasku. Täytä taskut nokkostäytteellä ja kiinnitä aukot tikuilla. Nosta täytetyt rintafileet uunivuokaan. Levitä päälle kerros pestoa. Kypsennä 200 asteen uuninlämmössä noin 20 minuuttia.
Tarjoa pastan (ja valmiin tomaattipohjaisen pastakastikkeen) kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous