Reseptit 29.3.2017

Nopea bataatti-papukeitto

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Bataatti-papukeitossa yhdistyvät proteiininlähteet pavut ja mifu.

Ainekset

2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli hienonnettuna
1 punainen chilipalko
2 bataattia kuutioina
2 rkl punaista currytahnaa
1 dl täysjyväriisiä
1 1/2 l hyvää kasvis- tai sienilientä
4 dl erilaisia papuja
1 pieni paprika kuutioina
1 pieni kesäkurpitsa kuutioina
3 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
2 dl maustettua mifua
1 dl tuoretta basilikaa

Valmistusohje

1. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota sipuli ja chili. Lisää bataattikuutiot ja currytahna. Paista pari minuuttia.

2. Lisää riisi ja liemi. Kiehauta ja keitä 10–15 minuuttia.

3. Lisää pavut sekä paprika- ja kesäkurpitsakuutiot. Keitä noin 5 min.

4. Mausta keitto sitruunamehulla sekä suolalla ja mustapippurilla maun mukaan.

5. Lisää keittoon viimeisenä mifu ja basilika. Kuumenna ja tarjoile.

Pavut tekevät sopasta ruokaisan: 

italialainen papukeitto

Italialainen papukeitto

mausteinen papukeitto

Mausteinen papukeitto

tomaatti-papukeitto ja aura-aioli

Tomaatti-papukeitto ja aura-aioli

Kotiliesi.fi: Mustapapukeitto

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi