Nopea kattilalasagne
Kattilalasagne valmistuu pannulla puolet nopeammin kuin perinteiseen tapaan uunissa. Tärkeintä on pilkkoa lasagnelevyt kastikkeen joukkoon niin, että levyjen välissä on kastiketta, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Jauhelihan voi halutessaan korvata vaikka kypsillä linsseillä, ja kastikkeeseen voi lisätä muitakin mieleisiään kasviksia tuomaan makua ja kuitua.
Ainekset
Nopea kattilalasagne:
- 1 porkkana
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 5 dl tuoretta pinaattia
- 400 g jauhelihaa
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 prk (à 390 g) yrteillä maustettua tomaattimurskaa
- 1 dl vettä
- 1 liha- tai kasvisannosfondi
- 1 rkl sokeria
- 2 tl balsamicoa
- 1/2 tl suolaa
- mustapippuria
- 6 täysjyvälasagnelevyä
- 2 palloa (à 125 g) mozzarellajuustoa
Lisäksi
- tuoretta basilikaa
Valmistusohje
Nopea kattilalasagne tehdään helposti näin:
1. Pese, kuori ja raasta porkkana. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele pinaatinlehdet.
2. Ruskista jauheliha ja sipulit paistokasarissa öljytilkassa. Lisää jauhelin ja sipuleiden joukkoon kasvikset, yrteillä maustettu tomaattimurska, vesi, annosfondi, sokeri, balsamico, suola ja mustapippuri. Kypsennä aineksia keskilämmöllä 5 minuuttia.
3. Taita lasagnelevystä paloja ja sekoita ne kastikkeen joukkoon niin, etteivät ne ole tiiviisti päällekkäin vaan kastiketta on palojen välissä. Hauduta kannen alla 15 minuuttia. Revi joukkoon mozzarellapalat. Kypsennä kannen alla vielä 5 minuuttia. Viimeistele kattilalasagne lisäämällä päälle basilikaa.
Katso myös: Tomaatti-mascarponelasagne
Katso myös Kotiliesi.fi: Parasta viikonloppuruokaa jokaiseen makuun – 6 x herkullinen lasagne
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous