Reseptit

Nopea kattilalasagne

Kattilalasagne valmistuu pannulla puolet nopeammin kuin perinteiseen tapaan uunissa. Tärkeintä on pilkkoa lasagnelevyt kastikkeen joukkoon niin, että levyjen välissä on kastiketta, jotta ne kypsyvät tasaisesti. Jauhelihan voi halutessaan korvata vaikka kypsillä linsseillä, ja kastikkeeseen voi lisätä muitakin mieleisiään kasviksia tuomaan makua ja kuitua.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Niclas Mäkelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Nopea kattilalasagne:

  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 5 dl tuoretta pinaattia
  • 400 g jauhelihaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 prk (à 390 g) yrteillä maustettua tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä
  • 1 liha- tai kasvisannosfondi
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl balsamicoa
  • 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 6 täysjyvälasagnelevyä
  • 2 palloa (à 125 g) mozzarellajuustoa

Lisäksi

  • tuoretta basilikaa

Valmistusohje

Nopea kattilalasagne tehdään helposti näin:

1. Pese, kuori ja raasta porkkana. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Huuhtele pinaatinlehdet.

2. Ruskista jauheliha ja sipulit paistokasarissa öljytilkassa. Lisää jauhelin ja sipuleiden joukkoon kasvikset, yrteillä maustettu tomaattimurska, vesi, annosfondi, sokeri, balsamico, suola ja mustapippuri. Kypsennä aineksia keskilämmöllä 5 minuuttia.

3. Taita lasagnelevystä paloja ja sekoita ne kastikkeen joukkoon niin, etteivät ne ole tiiviisti päällekkäin vaan kastiketta on palojen välissä. Hauduta kannen alla 15 minuuttia. Revi joukkoon mozzarellapalat. Kypsennä kannen alla vielä 5 minuuttia. Viimeistele kattilalasagne lisäämällä päälle basilikaa.

Katso myös: Tomaatti-mascarponelasagne

Katso myös Kotiliesi.fi: Parasta viikonloppuruokaa jokaiseen makuun – 6 x herkullinen lasagne

X