Reseptit

Nopea nyhtökaura-pho

Mausteinen ja lämmittävä nyhtökaura-pho on mainio sateisen kesäpäivän ruoka. Nyhtökauran lisäksi pho-keittoon sopivat myös proteiinipitoiset tuoreet herneet ja härkäpavut

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jarmo Wright

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 kesäsipulia
  • 1 porkkana
  • 1 nippu retiisejä
  • 1 chilipalko
  • 1 dl tuoretta korianteria ja minttua
  • 1 pkt Kaffir lime, sesame & ginger -nyhtökauraa

Liemi

  • 1,2 l sieni- tai kasvislientä
  • 4 valkosipulinkynttä viipaleina
  • inkivääriä viipaleina
  • 1 chilipalko viipaleina
  • 2 kanelitankoa
  • 2 tähtianista
  • 1 tl kokonaisia nelikoita
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 1 limetin mehu
  • (suolaa)

Valmistusohje

1. Valmista ensin liemi. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 20-30 minuuttia. Tarkista maku.

2. Hienonna kesäsipulit ja suikaloi porkkanat. Viipaloi retiisit ja chili. Hienonna yrtit ja nyhtäkaura tarvittaessa.

3. Siivilöi liemi.

4. Jaa annoskulhoihin kasviksia, yrttejä ja nyhtökauraa, ja kauho päälle kuumaa lientä. Tarjoile.

Pho-keiton sielu on maukas liemi: 

pho-keitto

Pho-keitto neljälle nälkäiselle

Vietnamilainen phokeitto

Vietnamilainen pho-keitto

naudanliha-riisinuudelikeitto, pho

Naudanliha-riisinuudelikeitto, Pho Bo

Kotiliesi.fi: Pho-keitto lammaspullilla

X