Nopea nyhtökaura-pho
Mausteinen ja lämmittävä nyhtökaura-pho on mainio sateisen kesäpäivän ruoka. Nyhtökauran lisäksi pho-keittoon sopivat myös proteiinipitoiset tuoreet herneet ja härkäpavut
Ainekset
- 2 kesäsipulia
- 1 porkkana
- 1 nippu retiisejä
- 1 chilipalko
- 1 dl tuoretta korianteria ja minttua
- 1 pkt Kaffir lime, sesame & ginger -nyhtökauraa
Liemi
- 1,2 l sieni- tai kasvislientä
- 4 valkosipulinkynttä viipaleina
- inkivääriä viipaleina
- 1 chilipalko viipaleina
- 2 kanelitankoa
- 2 tähtianista
- 1 tl kokonaisia nelikoita
- 2 rkl hunajaa
- 2 rkl kalakastiketta
- 1 limetin mehu
- (suolaa)
Valmistusohje
1. Valmista ensin liemi. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 20-30 minuuttia. Tarkista maku.
2. Hienonna kesäsipulit ja suikaloi porkkanat. Viipaloi retiisit ja chili. Hienonna yrtit ja nyhtäkaura tarvittaessa.
3. Siivilöi liemi.
4. Jaa annoskulhoihin kasviksia, yrttejä ja nyhtökauraa, ja kauho päälle kuumaa lientä. Tarjoile.
Pho-keiton sielu on maukas liemi:
Pho-keitto neljälle nälkäiselle
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous