Reseptit

Nopea pähkinänougat

Nougatin ystäville loistavia uutisia! Herkun voi valmistaa itse ja vielä alle puolessa tunnissa. Muistathan olla tarkkana kun paahdat sokeria!
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g sokeria
  • 2 rkl voita
  • ripaus kardemummaa
  • 1 dl paahdettuja hasselpähkinöitä
  • 1 dl paahdettuja manteleita

Valmistusohje

Nopea pähkinänougat on helppo valmistaa. Ainoa jännityksen paikka on sokerin paahtaminen. Siinä kannattaa olla tarkkana, ettei sokeri pala ennen kuin paahtuu.

1. Sulata sokeri paistinpannulla keskilämmöllä kunnes se muuttuu vaalean kullanruskeaksi.

2. Lisää voi ja sekoita puukauhalla reunoja ja pohjaa myöten kunnes seos on tasaista.

3. Sekoita nopeasti joukkoon kardemumma ja paahdetut hasselpähkinät ja mantelit.

4. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Anna jähmettyä ja taittele tai leikkaa paloiksi.

X