Reseptit

Nopea paputomaattikeitto

16.5.2012 Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

1 silputtu sipuli
1/2-1 fenkolia tai
1-2 dl sellerinvartta
1 porkkana
2 rkl oliiviöljyä
2 prk säilyketomaatteja
1 prk säilykepapuja tai kikherneitä
1 kana- tai kasvisliemikuutio
tilkka balsamicoa
ripaus sokeria
oreganoa
timjamia
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

Silppua kasvikset ja kuullota niitä hetki öljyssä kattilassa. Lisää tomaatit ja noin tölkillinen vettä. Murenna sekaan liemikuutio, lisää mausteet ja hauduta keittoa parikymmentä minuuttia. Huuhtele pavut siivilässä ja lisää kuumenemaan loppuvaiheessa. Anna keiton makujen tekeytyä sillä välin, kun teet lämpimät juustoleivät.

Käytä leipiin edellispäivän vaaleaa limppua. Sipaise limput pestolla tai oliivitahnalla. Raasta päälle jääkaapista löytyvät juustonkannikat. Paista leivät 225-asteisessa uunissa tai uunigrillissä.

 

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme