Reseptit

Nopea peruna-jauhelihavuoka

Tässä on uusi jauheliha-arkiruokasuosikki! Nopea ja maistuva peruna-jauhelihavuoka syntyy valmiista pakastevalkosipuliperunasta ja jauhelihasta käden käänteessä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Nopea peruna-jauhelihavuoka:

  • 1 pkt pekonia
  • 400 g jauhelihaa
  • 1 pss tacomausteseosta
  • 2 1/2 dl vettä
  • 1 1/2 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 750 g/1pss pakastevalkosipuliperunaviipaleita
  • ripaus suolaa
  • 4 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Suikaloi pekoni ja ruskista se pannulla. Lisää jauheliha ja anna sen myös ruskistua. Lisää tacomausteseos ja vesi, riisi ja hienonnettu persilja. Sekoita, kiehauta ja hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

2. Kaada jauhelihaseos laakeaan uunivuokaan.

3. Kaada perunaviipaleet kulhoon ja sekoita joukkoon ripaus suolaa.

4. Lado perunat jauhelihaseoksen päälle.

5. Kaada vuokaan kerma ja paista 180-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

6. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

X