Reseptit

Nopea pippuripihvi säilykelihasta

Tästä pippuripihvistä ei uskoisi, kuinka helposti se valmistuukaan! Purkitettu hirvi, peura tai villisika on herkullista pikaruokaa, josta syntyy myös pihvi tai leike.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pippuripihvi säilykelihasta

  • 1 tölkki säilykelihaa
  • 1 rkl osittain rouhittua pippurisekoitusta: musta- ja maustepippuria
  • voita

Valmistusohje

Pippuripihvi säilykelihasta tehdään näin:

Avaa lihatölkki molemmista päistä. Työnnä liha ulos ja viipaloi kiekoiksi. Rouhi pippurit.

Kuumenna pannu. Sulata nokare voita pannulla ja paista lihakiekot nopeasti molemmin puolin. Nosta sivuun ja paahda pippurirouhe nopeasti pannulla voinokareen kanssa. Jaa paahtuneet pippurit pihveille.

Tarjoa silputtujen sipulinvarsien ja paahdettujen lampaankääpien tai tattilakkien tai mausteisten tuoresienten kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Tonnikalan korvaaminen kotimaisella luonnonkalalla – uutuustuote testissä

X