Reseptit

Nopea suklaabanoffee

Englantilainen banoffeepiiras muuntuu nopeatekoisella suklaatoffeekastikkeella hurmaavaksi jälkiruoaksi.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Herkkuhetken kruunaa suklainen jälkiruoka. Suussa sulava banoffee-piiras on sokerihiiren unelma.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 100 g kaurakeksejä
  • 3 rkl sulatettua voita tai margariinia

Täyte:

  • 2 kpl banaania
  • 20 kpl Omar-kermakaramelleja
  • 50 g tummaa suklaata
  • 2 dl kuohukermaa
  • 0.5 prk (125 g) mascarponejuustoa

Valmistusohje

1. Murusta kaurakeksit esimerkiksi tukevassa pakastepussissa lihanuijalla nuijien. Sekoita murujen joukkoon sulatettu rasva. Painele seos tarjoiluastioiden pohjalle.

2. Kuori ja viipaloi banaanit ja asettele keksipohjien päälle. Murustele kermakaramellit ja rouhi suklaa. Kiehauta kattilassa 1 dl kermasta. Lisää joukkoon kermakaramellit ja suklaarouhe. Sekoita, kunnes suklaa ja karamellit ovat täysin sulaneet. Anna hetken aikaa jäähtyä.

3. Vaahdota 1 dl kermasta ja notkista kulhossa mascarponejuusto. Nostele tuorejuuston joukkoon kermavaahto. Levitä kermaseos banaanien päälle. Valuta pinnalle suklaaseos. Tarjoa heti.

X