Reseptit

Nopea suklaabanoffee

9.11.2012 Teksti: Katri Schröder Kuvat: Jukka Pakarinen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Englantilainen banoffeepiiras muuntuu nopeatekoisella suklaatoffeekastikkeella hurmaavaksi jälkiruoaksi.

Ainekset

100 g kaurakeksejä
3 rkl sulatettua voita tai margariinia

täyte:

2 kpl banaania
20 kpl Omar-kermakaramelleja
50 g tummaa suklaata
2 dl kuohukermaa
0.5 prk (125 g) mascarponejuustoa

Valmistusohje

Päivällisen kruunaa suklainen jälkiruoka. Suussasulava banoffee-piiras on  makean aatelia.

Valmista suklaa-banoffee-piiras näin:

Murusta kaurakeksit esimerkiksi tukevassa pakastepussissa lihanuijalla nuijien. Sekoita murujen joukkoon sulatettu rasva. Painele seos tarjoiluastioiden pohjalle.

Kuori ja viipaloi banaanit ja asettele keksipohjien päälle. Murustele kermakaramellit ja rouhi suklaa. Kiehauta kattilassa 1 dl kermasta. Lisää joukkoon kermakaramellit ja suklaarouhe. Sekoita, kunnes suklaa ja karamellit ovat täysin sulaneet. Anna hetken aikaa jäähtyä.

Vaahdota 1 dl kermasta ja notkista kulhossa mascarponejuusto. Nostele tuorejuuston joukkoon kermavaahto. Levitä kermaseos banaanien päälle. Valuta pinnalle suklaaseos. Tarjoa heti.

Kommentit (1)

Saattaa olla ihan hyvää, kokeiltavaksi kelpaa ainakin.

Reseptin tarveainelistalta puuttuvat banaanit, jotka on mainittu itse ohjeessa. Lisäksi kuvan leivonnaiset eivät ole valmistettu ohjeen mukaan, koska ohjeen mukaan valmistetuissa päällimmäisenä olisi suklaalla kuorrutettua kermaseosta. Ei mikään ongelma, tätäkin ruokaohjetta voi soveltaa helposti, mutta jotenkin vierastan tapaa kirjoittaa ohje jota seuraamalla ei voi päästä kuvituksessa esitettyyn lopputulokseen.

Saattaa olla ihan hyvää, kokeiltavaksi kelpaa ainakin.

Reseptin tarveainelistalta puuttuvat banaanit, jotka on mainittu itse ohjeessa. Lisäksi kuvan leivonnaiset eivät ole valmistettu ohjeen mukaan, koska ohjeen mukaan valmistetuissa päällimmäisenä olisi suklaalla kuorrutettua kermaseosta. Ei mikään ongelma, tätäkin ruokaohjetta voi soveltaa helposti, mutta jotenkin vierastan tapaa kirjoittaa ohje jota seuraamalla ei voi päästä kuvituksessa esitettyyn lopputulokseen.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme