Nopea suklaabanoffee
Englantilainen banoffeepiiras muuntuu nopeatekoisella suklaatoffeekastikkeella hurmaavaksi jälkiruoaksi.
Ainekset
Pohja:
- 100 g kaurakeksejä
- 3 rkl sulatettua voita tai margariinia
Täyte:
- 2 kpl banaania
- 20 kpl Omar-kermakaramelleja
- 50 g tummaa suklaata
- 2 dl kuohukermaa
- 0.5 prk (125 g) mascarponejuustoa
Valmistusohje
1. Murusta kaurakeksit esimerkiksi tukevassa pakastepussissa lihanuijalla nuijien. Sekoita murujen joukkoon sulatettu rasva. Painele seos tarjoiluastioiden pohjalle.
2. Kuori ja viipaloi banaanit ja asettele keksipohjien päälle. Murustele kermakaramellit ja rouhi suklaa. Kiehauta kattilassa 1 dl kermasta. Lisää joukkoon kermakaramellit ja suklaarouhe. Sekoita, kunnes suklaa ja karamellit ovat täysin sulaneet. Anna hetken aikaa jäähtyä.
3. Vaahdota 1 dl kermasta ja notkista kulhossa mascarponejuusto. Nostele tuorejuuston joukkoon kermavaahto. Levitä kermaseos banaanien päälle. Valuta pinnalle suklaaseos. Tarjoa heti.
Kommentit
Saattaa olla ihan hyvää, kokeiltavaksi kelpaa ainakin.
Reseptin tarveainelistalta puuttuvat banaanit, jotka on mainittu itse ohjeessa. Lisäksi kuvan leivonnaiset eivät ole valmistettu ohjeen mukaan, koska ohjeen mukaan valmistetuissa päällimmäisenä olisi suklaalla kuorrutettua kermaseosta. Ei mikään ongelma, tätäkin ruokaohjetta voi soveltaa helposti, mutta jotenkin vierastan tapaa kirjoittaa ohje jota seuraamalla ei voi päästä kuvituksessa esitettyyn lopputulokseen.
Kommentit
Saattaa olla ihan hyvää, kokeiltavaksi kelpaa ainakin.
Reseptin tarveainelistalta puuttuvat banaanit, jotka on mainittu itse ohjeessa. Lisäksi kuvan leivonnaiset eivät ole valmistettu ohjeen mukaan, koska ohjeen mukaan valmistetuissa päällimmäisenä olisi suklaalla kuorrutettua kermaseosta. Ei mikään ongelma, tätäkin ruokaohjetta voi soveltaa helposti, mutta jotenkin vierastan tapaa kirjoittaa ohje jota seuraamalla ei voi päästä kuvituksessa esitettyyn lopputulokseen.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous