Reseptit

Nopea tomaatti­-tortellinikeitto

Tortellinit ovat keittämistä vaille valmiita pastanyyttejä, ja ne sopivat hyvin sattu­miksi tomaattikeittoon.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tommi Tuomi/ Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g tortellineja (esim. sieni­- tai juustotäytteisiä)
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 50 g sellereiä
  • 1 rkl öljyä
  • 2 tlk säilyketomaatteja
  • 3 dl vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 1/2 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl oreganoa
  • (tuoretta persiljaa tai basilikaa)

Lisäksi:

  • juustoraastetta kannikoista

Valmistusohje

1. Silppua sipuli, valkosipulinkynnet ja selleri. Kuullota kasviksia hetki öljyssä tomaattipyreen kanssa. Lisää tomaatit, vesi ja kasvisliemikuutiot. Anna keiton kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Soseuta ainekset sauvasekoittimella. Mausta keitto suolalla, sokerilla ja oreganolla.

2. Keitä tortellinit pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää keittoon. Silppua pinnalle halutessasi tuoreyrttejä. Tarjoa keiton kanssa juustonkannikoista tehtyä raastetta.

X