Nopeammat tirrimuikut
Tirrimuikut saavat tuhtia makua pekonista.
Ainekset
- noin 1 kg muikkuja
- 1 pkt (170 g) pekonia
- 2-3 sipulia varsineen
- 1 tl mineraali- tai hienoa merisuolaa
- ripaus valkopippuria
- noin 1 dl vettä
- tilliä
Valmistusohje
Puhko muikut tai avaa niiden vatsa saksilla ja poista sisälmykset. Huuhdo ja valuta kalat.
Suikaloi pekoni ja hienonna sipulit. Ruskista pekonisuikaleet pannussa ja lisää sipulit hetkeksi joukkoon kuullottumaan.
Mausta muikut mineraali- tai merisuolalla sekä valkopippurilla ja nosta ne pannuun pekoni-sipuliseoksen päälle. Kaada vesi pannuun, pane kansi päälle ja hauduta muikkuja miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia. Ripottele pinnalle hienonnettua tilliä.
Tarjoa keitettyjen perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous