Reseptit

Nopeammat tirrimuikut

Tirrimuikut saavat tuhtia makua pekonista.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 1 kg muikkuja
  • 1 pkt (170 g) pekonia
  • 2-3 sipulia varsineen
  • 1 tl mineraali- tai hienoa merisuolaa
  • ripaus valkopippuria
  • noin 1 dl vettä
  • tilliä

Valmistusohje

Puhko muikut tai avaa niiden vatsa saksilla ja poista sisälmykset. Huuhdo ja valuta kalat.

Suikaloi pekoni ja hienonna sipulit. Ruskista pekonisuikaleet pannussa ja lisää sipulit hetkeksi joukkoon kuullottumaan.

Mausta muikut mineraali- tai merisuolalla sekä valkopippurilla ja nosta ne pannuun pekoni-sipuliseoksen päälle. Kaada vesi pannuun, pane kansi päälle ja hauduta muikkuja miedolla lämmöllä 10–15 minuuttia. Ripottele pinnalle hienonnettua tilliä.

Tarjoa keitettyjen perunoiden ja raikkaan salaatin kanssa.

X