Reseptit

Nopeat bulgarialaiset juustoleipäset

Aamupalaksi tai pääruoan oheen, nämä bulgarialaiset juustoleipäset vievät kielen mennessään. Ja mikä parasta, ne ovat valmiita noin puolessa tunnissa!

Teksti:
Raija Uljas
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 1/2 dl Bulgarian jogurttia
  • 1/2 kg vehnäjauhoja
  • 2 pientä munaa
  • 250 g sirene-juustoa tai fetaa
  • 50 g voita

Valmistusohje

Nopeat bulgarialaiset juustoleipäset kohotetaan soodalla. Tarjoa bulgarialaiset juustoleipäset tuoreina aamiaiseksi tai vaikkapa lihapadan seurana.

Sekoita jogurtti ja sooda. Lisää vehnäjauhot, munat ja murustettu juusto. Vaivaa taikinaksi. Jaa taikina 8 osaan ja pyöritä ne pulliksi.

Tee pulliin keskelle kolo ja pane siihen nokare voita. Nosta pullat leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Paista 175-asteisessa uunissa kullanruskeiksi, noin 20 minuuttia.

X