Reseptit

Nopeat päärynäviinerit

Nopeat päärynäviinerit valmistuvat tuoreista päärynöistä, valmisvoitaikinasta ja aprikoosihillosta. Päärynät paahtuvat uunissa ihanan makeiksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Nopeat päärynäviinerit:

  • 2-3 päärynää
  • 1 pkt/5 levyä pakastevoitaikinalevyjä
  • 2 dl aprikoosimarmeladia
  • 2 rkl kanelisokeria
  • 1 kananmuna voiteluun

Valmistusohje

1. Viipaloi päärynät.

2. Sulata voitaikinalevyt leivinpaperin päällä. Leikkaa ne neliöiksi.

3. Lusikoi taikinaneliöiden keskelle hieman aprikoosimarmeladia ja asettele päälle päärynäviipaleita. Ripottele pinnalle kanelisokeria.

4. Riko kananmuna lasiin ja vatkaa rakenne rikki. Voitele taikinan reunat kananmunalla.

5. Paista viinereitä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

X