Reseptit

Norjalainen hauki

Tässä on haukiruoka, josta pitävät nekin, jotka eivät muuten kalasta tai ainakaan hauesta välitä.

Teksti:
Juha Jormalainen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1-2 kg hauki
  • 10-12 jauhoista perunaa esim. Van Gogh tai Rosamunda
  • voita
  • paprikajauhetta
  • yrttimaustetta, esim. Herbamare
  • suolaa
  • 2-4 dl Hyla vispikermaa

Valmistusohje

 

Aseta perattu, kokonainen hauki uunipellille kulmittain, leikkaa tarvittaessa pyrstö pois. Älä irrota päätä. Ripottele kalan vatsaan suolaa ja laita sinne muutama voinokare sekä reilusti juustoraastetta. Sulje vatsa muutamalla cocktail-tikulla, ettei täyte valu ulos.

Kuori perunat ja lohko ne kohtalaisen pieniksi paloiksi. Laita ne pellille hauen ympärille. Sirottele päälle reilusti paprikajauhetta ja vähän yrttimaustetta sekä suolaa. Laita lopuksi juustoraastetta sekä kalan että perunoitten päälle.

Pane paistumaan 200 asteeseen. Kääntele perunoita 15-20 minuutin kuluttua ja pudota lämpö 170 asteeseen. Kun perunat alkavat olla pehmeitä, lisää pellille kerma. Ruoka on valmista, kun kerma on paksuuntunut.

Leikkaa viilto kalan selkään ja irrota ylempi filee ruokalusikan avulla ja paloittele se ruokailijoille. Selkäruoto irtoaa myös ruokalusikan avulla. Kun kala ja perunat on syöty, jokainen ”onkii” ruisleipäpalallaan pelliltä loput kastikkeet.

Ja on hyvää!

X