Reseptit

Normandialainen omenakastike

27.9.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2 kirpeää omenaa
2 salottisipulia
3 rkl voita
2–3 rkl calvadosia, brandyä tai konjakkia
3 dl vahvaa kanalientä
1 rkl karkeaa dijoninsinappia
1–1 1/2 dl kermaa
2 rkl silputtua rakuunaa
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje

Omenista saa raikkaan kastikelisäkkeen vaikka pääruoalle. Rakuunalla ja dijoninsinapilla maustettu raikas omenakastike sopii broilerin ja possun kaveriksi.

1. Kuori omenat ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Silppua sipulit. Kuumenna omena-sipuliseosta voissa kattilassa, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää calvados tai konjakki, kanaliemi ja sinappi. Hauduta hiljalleen noin 10 minuuttia.

2. Kaada kerma kastikkeeseen, lisää rakuuna. Anna hautua hetki. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.

3. Tarjoa kastike esimerkiksi paistettujen broilerin rintafileiden tai possun fileen kanssa.

Katso myös: 

Omenavinegretti, Ruoka.fi

Omena-aprikoosichutney, Ruoka.fi

Ninan omenakermaviilikastike, Kotiliesi.fi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *